Varend Volk + Pyrolysis + Plunder = Combi-deal!

Het geregel van één band, drie bands in de pocket

Het regelen van meerdere bands is vaak een heel gebeuren. Je hebt te maken met verschillende contactpersonen en  verschillende wensen en dingen waar je rekening mee moet houden. Daarom bieden wij een combi-pakket aan van drie bands. Dat betekent korting op je boeking, plus het geregel van één band, onkosten van één band en het plezier van drie bands! 

Varend Volk bestaat voornamelijk uit muzikanten die ook in de bands Pyrolysis en Plunder spelen. Daarom kunnen we met iedereen die we in huis hebben vele uren aan feest verzorgen. Ideaal voor bijvoorbeeld een avondvullend programma, festivals, en noem maar op.

 

In goed overleg zijn de mogelijkheden eindeloos. De bands spelen in de volgorde en op de manier die jij wilt. Bijvoorbeeld eerst een akoestisch optreden tijdens een diner en daarna losgaan op twee versterkte sets. Of een akoestisch optreden bij de ingang van je evenement, daarna een versterkte set op je podium en als afsluiter een akoestische set bij het kampvuur. Of... noem maar op! 

 

Wil je meer informatie? Neem dan vooral contact met ons op!


De bands

Pyrolysis

Pyrolysis is een jonge en energieke akoestische folk band. Hoewel hun zelf geschreven nummers vooral knipogen naar de Keltische volksmuziek, zijn ook full-force punk, gypsy en piraten invloeden duidelijk te horen. Vier jonge muzikanten bomvol enthousiasme, gewapend met bouzouki, accordeon, bohdran en viool, spelen een ijzersterk, energiek, maar nog steeds intiem en gezellig optreden die het publiek meeneemt naar een plek waar men alle zorgen kan vergeten. Proost!

Pyrolysis is al een aantal jaar goed bekend in de fantasy-folk scene, heeft gespeeld op de grote folk festivals zoals Castlefest, Keltfest en Middeleeuws Winschoten, en is meerdere keren genomineerd binnen deze scene (Beste Live Act NL/BE – 2016 en Beste Album – 2017, voor Edges of the Day). Nu verovert Pyrolysis ook langzaam andere delen van Europa en verschijnt steeds vaker op festivals in Duitsland en Engeland.

www.pyrolysis.nl


Plunder

Trek je dansbare pirate-boots aan en grijp je vrienden bij de kraag! Deze pirate-partyfolk band uit Leeuwarden maakt Nederlandstalige liedjes over zwarte schapen, het verlangen naar vrijheid en de zoektocht naar je innerlijke vuur. Plunder laat geen kans voorbijgaan om samen met het publiek een feestje te bouwen en zorgt daarmee altijd voor leven in de brouwerij. Met invloeden uit verschillende stijlen als Ierse folk, balkan, ska en klezmer, zet het vijftal een energiek en opzwepend eigen geluid neer. Elke plek die dit bijeengeraapte zootje schorem aandoet, wordt gegarandeerd geplunderd!

Net als Pyrolysis is ook Plunder berucht in de fantasy-folk scene, en speelde ze op festivals als Castlefest, Keltfest en Elfia. Maar ook festivals als Paaspop en bevrijdingsfestival Friesland en poppodia zoals de Melkweg Amsterdam en Neushoorn Leeuwarden, zijn plekken die met veel plezier door deze band geplunderd zijn. 

Met een optreden van dit bijeengeraapte zootje feestgangers komt er zoveel energie vrij, dat je festivalweide gegarandeerd geplunderd wordt!

www.bandplunder.nl


Varend Volk

Varend Volk is een groep, bestaande uit jonge folkmuzikanten die de handen ineen hebben geslagen. Elf muzikanten met akoestische instrumenten bestormen samen het podium en zijn erop gebrand om het publiek en elkaar mee te slepen in één grote muzikale trip. Dit jaar op Castlefest spelen ze voor het eerst een compleet nieuwe show, waarin ze hun oude vertrouwde nummers voorzien van een flinke dosis nieuwe energie en waarin spiksplinternieuwe nummers voor de eerste keer te horen zijn!

Vlugge Ierse tunes, zee shanties, ballades, en andere stijlen met invloeden van folk muziek over de hele wereld komen voorbij. Kortom: Vernieuwende folkmuziek, maar met het vertrouwde gevoel en de krachtige werking van de traditionele folk.

In een opzwepende show word je even meegenomen uit je dagelijkse sleur. De liedjes over de mooie en minder mooie momenten in het leven laten zien dat je er niet alleen voor staat, en zorgen ervoor dat zowel het publiek als de muzikanten samen ervaren hoeveel energie er vrijkomt als gelijkgestemden samenkomen.