Over Varend Volk

Neem plaats bij het vuur,  grijp een fles whiskey en ontsnap met ons voor even aan de hectiek van het leven.

Varend Volk is een groep, bestaande uit jonge folkmuzikanten die de handen ineen hebben geslagen. Elf muzikanten met akoestische instrumenten bestormen samen het podium en zijn erop gebrand om het publiek en elkaar mee te slepen in één grote muzikale trip. Dit jaar op Castlefest spelen ze voor het eerst een compleet nieuwe show, waarin ze hun oude vertrouwde nummers voorzien van een flinke dosis nieuwe energie en waarin spiksplinternieuwe nummers voor de eerste keer te horen zijn!

 

Pyrolysis, uit het zuiden van Nederland, laat haar publiek dansen op de chaos van het leven. En Plunder, uit het noorden, brengt al feestend een ode aan alle zwarte schapen. Combineer deze twee groepen vol jonge enthousiastelingen en je krijgt een wervelstorm aan passievolle folk!

Na een ontmoeting tussen de bands op Castlefest, waarbij ze erachter kwamen dat ze veel gemeen hebben, was er het idee om samen op te gaan treden. Dat liep uiteindelijk uit op een tour in de lente van 2018, op een groot theaterschip. Met deze zesdaagse tocht door Friesland, onder de naam Varend Volk Tour, deden ze elke dag een andere plek aan.

Na het succes van deze tour is de wervelstorm nog lang niet uitgeraasd en valt er nog volop te genieten van de vernieuwende stijl van de beide bands. Vlugge Ierse tunes, zee shanties, ballades, en andere stijlen met invloeden van folk muziek over de hele wereld komen voorbij. Kortom: Vernieuwende folkmuziek, maar met het vertrouwde gevoel en de krachtige werking van de traditionele folk.

In een opzwepende show word je even meegenomen uit je dagelijkse sleur. De liedjes over de mooie en minder mooie momenten in het leven laten zien dat je er niet alleen voor staat, en zorgen ervoor dat zowel het publiek als de muzikanten samen ervaren hoeveel energie er vrijkomt als gelijkgestemden samenkomen.